The Amsterdam Brassquintet met OUT OF EUROPE voor sopraan (Conny de Jongh) en koperkwintet

27 april 2012
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 27 april 2012
20:15 - 22:00

Locatie
Lutherse Kerk

Categorie


The Amsterdam Brassquintet met OUT OF EUROPE voor sopraan (Conny de Jongh) en koperkwintet in de Taborkerk in  Purmerend (voor-premiere).

In de constante zoektocht naar nieuw repertoire heeft het Amsterdam Brass Quintet met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten de componist Bernard van Beurden de opdracht gegeven een werk te schrijven voor sopraan en koperkwintet. Van Beurden componeerde “Out of Europe” voor ons. “Out of Europe” is gebaseerd op 5 gedichten uit 5 Europese landen: Ierland, Zweden, Polen, Oostenrijk en Spanje. Alle gedichten refereren aan politieke en/of oorlogssituaties in bovengenoemde landen. Bijvoorbeeld Thomas Kinsella uit Ierland die het conflict met de Engelsen beschrijft (Bloody Sunday); de Spanjaard Hernandez als gevangene betrokken bij de Spaanse burgeroorlog; de Poolse dichteres Szymborska die schrijft over dat alles politiek is. De Zweeds/Finse dichteres Söderham die refereert aan de 1e wereldoorlog en de Oostenrijker Fried die badinerend praat over de prietpraat in de politiek. Het idee is ontstaan in samenwerking met de sopraan Connie de Jongh die zeer betrokken is bij de wereldmuziek. Bernard van Beurden koos voor deze 5 Europese landen omdat Europa met zijn problematiek op dit moment zeer actueel is.

Op 27 april 2012 speelt het kwintet in de Lutherse Kerk, Hoogstraat 18 te Purmerend. Het concert begint om 20.15u en de toegang is 10 euro. Het concert zal bestaan uit uiteenlopende stukken zoals de Fuga in d mineur van Bach, delen uit de Westside Story van Bernstein, maar ook een voorpremière van het stuk dat Bernard van Beurden speciaal voor het kwintet heeft geschreven.

Het wordt een bijzondere avond!

Kaarten kunt u bestellen via:
reservering@amsterdambrassquitet.nl